Het is warm, klam en dus echt Hollands zomerweer. Je hebt geen zin in eten, maar eten is juist zo belangrijk.
Wat eet je dan? Nou, vriendin Steef kwam ooit eens met dit gerecht en maakte ons enthousiast.
En ik sta bekend bij de kids om mijn ‘rare’ gerechten (het is idd niet vaak standaard) dus ik gooide het gerecht ook op tafel.
En raad eens? Ze vonden het heeeerlijk…!
Ikzelf hou niet van gekookte spinazie. Ik vind de structuur te glibberig, de smaak smaakt me niet en ik vind alleen de ‘A la Ploep’ uit de vriezer lekker. Maar ja, we eten wel weer graag gezond… Maar rauwe spinazie heeft buiten vele andere voordelen, 1 groot voordeel: Het is smaakloos…! En dan heb je mij! Want rauw is het smaakloos en knapperig en daar hou ik van. Aangezien ik niet een kok ben die alles met precieze maten doe, staat hieronder het gerecht zoals ik het altijd maak: op de gok…

Ingrediënten
– Spinazie
– Rijst (50 gr pp)
– Kip
– Kipkruiden
– Olijfolie
– Snoeptomaatjes
– Komkommer
– Dadels
– Pijnboompitjes
– Slasaus honing/mosterd (of een gezonde variant)

Bereiding 
– Snijd de kip in blokjes, doe ze in een bak met de olijfolie en de kipkruiden en hussel het door elkaar.
– Kook de rijst, snijd de snoeptomaatjes door de helft, de komkommer in blokjes en de dadels in vieren.
– Bak de kip gaar, laat het iets afkoelen en gooi het samen met de tomaatjes, komkommer en dadels in een bak.
– Leg een beetje rijst op je bord, doe daar een handje rauwe spinazie overheen en daar bovenop het mengsel van de kip.
– Doe er nog wat honing-mosterd dressing overheen en wat pijnboompitjes et voilà, prikken maar…!