Soms heb je van die gelukjes en kom je een pareltje van een recept tegen. Zo ook dit weekend…
Ik zou een weekendje bij vriendin Fleur logeren en kwam pas na etenstijd aan. Ook zij was net uit het werk en vroeg of ik nog zin had in een bord pasta. Gut, ik had er al een drukke dag op zitten dus ik had alles wel gelust. Dus dook Fleur de keuken in. Er gebeurde van alles maar vooral werd mijn neus geprikkeld. Na een tijdje rommelen in de keuken zette ze mij een bord pasta voor mn neus en hemeltje lief, wat was dat genieten zeg!
En dat wil ik natuurlijk graag met jullie delen. ..!

Ingrediënten 
– (donkere tarwe) Spaghetti
– Cherry tomaatjes
– Mozzarella
– Aubergine
– Blik tomaten blokjes
– Pijnboompitjes
– Verse Basilicum
– Gerookte spekjes
– Rucola
– Italiaanse kaas snippers (Parmezaan)
– Peper
– Zout
– Suiker
– Olijfolie
– 4 teentjes knoflook
– Crème fraîche

Bereiding 
Doe de cherrytomaatjes, knoflook, olie, zout en peper 30 min in de oven om te poffen.
Snij de aubergine in dunne plakken, doe olie en suiker in de koekenpan, wacht tot de suiker karamelliseert. Bak de aubergine aan twee kanten. Voeg aan beide kanten ruim suiker toe. Aubergine op bakpapier uit laten lekken.
Tomaten uit blik warm maken. Knoflook erbij, zout en peper. Eventueel aan het eind verse basilicum erbij.
Bak de spekjes, snij de mozzarella in plakken, kook de spaghetti en grill de pijnboompitjes even op hoog vuur.

Bord opmaak (van onder naar boven)
Rucola
Spaghetti
Tomaten saus
Mozzarella
Aubergine
Spekjes
Lepel crème fraîche
Tomaten uit de oven erop
Afmaken met kaas, pijnboompitten en verse basilicum