In tijden dat we allemaal slank willen zijn (de meesten dan) en van lucht al aankomen (ik dus), is het het moeilijkst om de snack te laten staan of in ieder geval een gezonde versie te eten. Dus niets zo lekker als een gezonde snack, toch?!
Met deze brownie fudge heb je het genot van chocolade maar dan zonder het schuldgevoel… 😉

Ingrediënten 
– 1 kopje rauwe noten (cashew-, pecan- en hazelnoten)
– 8 dadels
– 4 eetlepels (rauwe) cacao
– 3 eetlepels honing
– 6 eetlepels kokosolie
– 2 eetlepels kaneel
– 150 gram gesmolten pure chocola (bv. Cote D’or 86%)
– eventueel een handje cranberry’s en/of rozijnen

Bereiding 
Hak de noten klein met een mes. Doe dit ook met de dadels (in heel kleine stukjes). Doe de noten en de dadels in een kom en gooi daar de cacao, honing, olie en kaneel bij. Goed door elkaar roeren totdat je een goed gemengde massa hebt. Als je cranberry’s of rozijnen erdoor wilt dan is dit het moment om die ook door de massa heen te roeren.
Intussen smelt je chocola au bain marie. Van de chocola giet je tweederde deel ook in de kom. Roer nu alles weer goed door elkaar. Een derde houd je nog even achter in je pannetje.

Bekleed een bakvorm (makkelijkste is de bakplaat maar cakeblik of ovenschaal kan ook) met bakpapier en schep de chocolademassa erin. Goed aandrukken, zodat het goed in de vorm komt. Smeer de bovenkant zo glad mogelijk. Giet nu de laatste gesmolten chocola er overheen zodat alles mooi met een laagje wordt bedekt.
Je brownie fudge is bijna klaar, maar nu komt het moeilijkste deel: WACHTEN…!
Dek de bakvorm af en zet deze in de koelkast. Hij moet er minimaal een uur in. Voordat je het wilt eten even van te voren uit de koelkast halen. In blokjes snijden en genieten maar van een gezonde en welverdiende traktatie!