Planken met een verhaal

De prachtige borrelplanken van MissIndie komen niet zomaar ergens vandaan. Ze worden met veel liefde en plezier gemaakt bij een echte specialist. Deze specialisten zetten dagelijks hun talenten in om duurzaam gekapt hout volledig met de hand om te toveren tot 100% foodproof (voedselveilig) planken.

Handgemaakte planken
Ze worden van begin tot eind volledig met de hand gemaakt. In hun eigen droogkamers worden de planken gedroogd en in de houtzagerij wordt alles precies op maat gemaakt

Duurzaam hout
Ze gebruiken alleen eikenhout afkomstig van bomen die in de omgeving op de kaplijst stonden. En om de natuur verder te besparen, worden de planken met pure druivenpitolie behandeld. Daarnaast zijn ze in het lab getest en dragen ze het Foodsave label conform de voedsel- en warenwet.

Sociale kant
Ook vindt de leverancier het belangrijk om sociaal te ondernemen. Daarom bieden ze mensen die het moeilijk hebben in deze maatschappij de kans opnieuw aan de arbeidsmarkt deel te nemen. Door in hun werkplaats met hun hoofd, hart en handen bezig te zijn, worden talenten herontdekt. Zo stromen ze makkelijker en gemotiveerder door naar een baan die aansluit bij hun toekomstperspectief. En daar houdt MissIndie dan weer van.

IMG_20171024_213209_686-1024x1024

Ingebrand
De prints van MissIndie worden in de planken gebrand met een laser. Daardoor is het slijtvast en kun je er altijd van blijven genieten!
Wil je weten hoe dat gebeurd?
Bekijk dat hier.